Aker Dar Dokuma ve İplik San. A.Ş.

Dar Dokuma Kolon

Dar Dokuma Kolon

Dar Dokuma Kolon

Diğer mamüllere oranla gramaj anlamında daha ağır, tuşe anlamında daha sert, mukavemet noktasında ise daha güçlü mamüllerdir. Polipropilen, polyester, pamuk gibi bir çok farklı iplik türü ile imal edilebilirler. Kullanım alanlarına göre teknik özellikleri belirlenebilir ve özelleştirilebilir. Kullanılan iplik türü ve uygulanan teknik detaylar mamülün nitelik ve özelliğinde değişikliğe sebep olur. Uygulanacak desen çalışması ise mamülün görsel farklılıklaşmasına katkı verir.

Örnek olarak; dar dokuma çanta kolonu mamüllerini ele alalım. Tutuş sıklık ve şekline göre form bozulmasını engellemek amaçlı taşıcağı yük, tuşe ve sertlik özellikleri belirlenmelidir. Kemerlik kolon mamüllerinde ise; tokaya uygunluk, yeterli tokluk, sertlik ve desen önemlidir.

Kolon mamülleri üzerine logo, slogan, motto ve şekil çalışmaları yapılarak da imal edilebilmektedir. Bu çalışmalar için jakarlı dar dokuma teknolojisi kullanılır. Bu teknoloji sayesinde marka, logo, slogan, motto veya şekiller mamüle dokuma esnasında bütünleşik şekilde işlenir. Bu işlem baskı uygulamaları gibi mamülün imalatından sonra uygulanan ikincil bir işlem değildir. Baskı uygulamaları gibi kullanıldıkça atma, dökülme, solma gibi olumsuzluklar yaşamaz, uygulamanın ömrü mamülün kendi ömrü ile özdeştir. Mamül kullanıldığı sürece bu çalışma üzerinde bulunur. Daha detaylı bilgi almak için Jakarlı dar dokuma sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kolon mamülleri farklı iplik türleri ile imal edilebilmektedir. Hangi iplik cinsi ile imal edildiklerine göre de farklı teknik özellikler gösterirler. Bu sebeple de farklı isimlerle anılırlar. Temel mamül türlerine kısaca değinelim.

Polipropilen kolon mamülleri; diğer iplik türleri ile imal edilen kolonlardan daha fazla tercih edilmektedir. Bunun en önemli sebepleri; hafifliği, mukavemet ve güç kapasitesi, kir, leke ve nem tutmamasıdır. Hijyenik ve mikrop barındırmama özelliği de tercih sebeplerinden sayılabilir. Geri dönüşüme çok uygun oluşu ise ekonomik verimliliği açısından dikkat çekicidir. Polipropilen kolonlar farklı genişlik (santim) ve kalınlıklar da dokunabilmektedir.

Polip kolon mamülleri, geniş renk ve santim seçenekleri ile mağazalarımızda stoklu şekilde bulunmaktadır. Müşterilerimiz ihtiyaçlarına uygun şekilde ve miktarda temin edebilmektedirler. Standart mamül portföyümüz dışarısında kalan teknik veya görsel detay talepleri ise imalat sürecimize alınmaktadır. Bu süreç müşterimizin termin ihtiyacına en uygun şekilde programlanmaktadır.

Polyester kolon mamülleri; çoğunlukla yüksek mukavet, yük ve güç kapasiteleri sebebiyle tercih edilir. Kaygan yüzey yapıları ve tuşeleri de, kalite algısı oluşturmaları sebebiyle, tercih sebepleri arasındadır. Aşınmaya karşı da daha dirençlidirler.

Polyester ipliğin özgül ağırlığı diğer ipliklerin özgül ağırlığından fazladır. Aynı teknik özelliklerde dokunmuş olsalar dahi polyester mamüller diğer mamüllerden daha ağırdır. Polyester kolon mamülleri de farklı genişlik (santim) ve kalınlıklar da dokunabilmektedir.

Polyester kolon mamüllerimiz hazır stoklu şekilde bulunmamaktadır. Müşterilerimizin teknik talep ve ihtiyaçlarına uygun şekilde imal edilmektedir.

Pamuk kolon mamülleri; en doğal malzeme olan pamuktan imal edilirler. İnsan teni ile temasa en uygun mamüllerdir. Alerjik reaksiyon ve tahrişe sebep olmazlar. Hava alan yapıları sebebiyle en konforlu mamüllerdir.

İmalatları esnasında önceden boyanmış iplikler kullanılabilir. Ancak yoğunluklu tercih, boyasız şekilde yani doğal ekru renkte imal edilmeleridir. Bu sayede, doğallıklarını korurlar. İhtiyaç halinde de kazan boyama ile istenen renge boyanabilirler.

Pamuk dokumalarda özü polyester olan sentetik dikiş ipliği de kullanılabilmektedir. Genellikle boyalı olarak temin edilen bu iplikler ile daha uygun maliyetler yakalabilmektedir. Ancak mamülün asıl hakkını veren doğal ham pamuk ipliklerdir. Pamuk kolonlar farklı genişlik (santim) ve kalınlıklar da dokunabilmektedir.

Pamuk kolon mamüllerimiz müşteri teknik talep ve ihtiyaçlarına uygun şekilde imal edilmektedir.

Tüm kolon çeşitleri, farklı katkı malzemeleri ile kullanım alanlarına göre farklılaştırılabilmektedir. Bu sayede farklı şartlara ve ihtiyaçlara uyumlulukları sağlanabilmektedir.

Fosfor katkısı ile ışıksız veya düşük ışıklı ortamlarda parlamaları sağlanabilmektedir. Örneğin; iş güvenlik malzemelerinde hem asli görevlerini, hem de ekstra güvenlik görevini ifa etmektedirler.

Alevlenmeye karşı direnç katkısı ile yanmaya karşı direnç kazandırılabilmektedir. Bu direnç yanmazlık anlamına gelmemektedir. Geç alevlenme ve yanmaya daha uzun süre direnme şeklinde anlaşılabilir. Örneğin; ekstrem motor sporlarında emniyet kemerleri olarak tercih edilebilmektedirler.

UV katkısı ile güneş ışıklarına karşı daha dirençli ve uzun ömürlü bir kullanım sunmaları da mümkündür. Güneş ışınlarının iplik polimerlerini zaman içerisinde parçalaması ile mamül bir yıpranma sürecine girer. Bu süreç normalde oldukça uzundur. Genellikle mamül bu süreç oluşmadan, üzerinde kullanıldığı asıl mamül kullanım ömrününü tamamlar. Ancak, örneğin denizcilik sektörü gibi zorlu koşullar için çok daha uzun bir kullanım süreci bu katkıyla sağlanabilmektedir.

Sim katkısı ile görsel bir süsleme elde edilebilmektedir. Oyuncaklar, okul çantaları, hediyelik ve promosyon eşyalar örnek olarak sayılabilir.

Farklı iplik tür ve renklerinin katkı olarak kullanılması da mümkündür. Renk kombinasyonları ile kamujlaf, alaca ve otantik desenler elde edilebilmektedir.

Her mamül gibi, dar dokuma kolon mamüllerinin de optimum şekilde imal edilmesi önemlidir. Maliyet – kalite endeksi her müşteri ihtiyacına göre farklılık göstermektedir. Düşük kalite imalat ve pazarlama süreçlerinde ciddi sorunlara sebep olur. İhtiyaç fazlası kalite de maliyet ve yine pazarlama süreçlerinde ciddi sorunlara sebep olur. Örneğin mamülün ihtiyaçtan fazla gramajlı olması maliyet yanında, kullanımda ağırlık ve kaba görüntüye sebep olur. İhtiyaç fazlası sertlik kullanım konforunu bozabilir. Tersine yumuşaklık fazlalığı ise kullanım verim kaybına ve form bozukluğuna sebep olabilir.

Kullanıcı ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamak isteyen müşterilerimiz için, uygun bir imalat süreç ve politikası önemlidir. Sadece müşterilerimizin değil, onların müşterilerinin de ihtiyaçlarını ön görebilmemiz gerektiğini biliyoruz. Müşteri memnuniyetinin tedarik zincirindeki performansın bir sonucu olduğunu öngörmekteyiz.

İlk akla gelen kullanım alanları ve sektörleri şunlar olarak sayılabilir;

  • Çanka kolonu
  • iş güvenlik kemeri
  • Tüfek kolonu
  • Pantolon kemer kolonu
  • Emniyet kemeri
  • Bariyer kemeri
  • Ağaç bağlama kemeri
  • Ayakkabı sektörü
  • Taşımacılık sektörü
  • Giyim sektörü
  • Askeri malzemeler
  • Çanta sektörü
  • Havacılık sektörü
  • Denizcilik sektörü
  • Ekstrem spor malzemeleri
  • Savunma sanayi
Dar Dokuma Kolon - Aker Dar Dokuma ve İplik San. A.Ş.
Dar Dokuma Kolon - Aker Dar Dokuma ve İplik San. A.Ş.

Dar dokuma kolon mamüllerimiz geniş renk ve özellik çeşitleriyle mağazalarımızda stoklu şekilde bulunmaktadır.

Mağaza bilgilerimize iletişim sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ürün markası: Aker Dar Dokuma

Güncelleme tarihi: Mayıs 2, 2024

For english please visit Narrow Woven Fabric page.

You cannot copy content of this page

Başlıklar