Aker Dar Dokuma ve İplik San. A.Ş.

Dar Dokuma Lastik

Dar Dokuma Lastik

Dar Dokuma Lastik

Dokuma lastik mamülleri; dokuma işlemi esnasında içerisine katılan lateks katkısı sayesinde esneme ve tekrar toparlanma özelliği kazanan mamüllerdir. Süper lastik, askılık lastik, kemerlik lastik, dokuma lastik, lastik dar dokuma gibi farklı isimlerle de anılabilmektedir. 

Bu mamüller istenen kalınlık, renk, katkı maddeleri, mukavemet, sertlik, esneme ve toparlanma katsayısına sahip olmaları gibi bir çok farklı kriterle çeşitlendirilebilmektedir. Kullanım alanlarına göre teknik özellikleri değişebilmektedir. Dokuma teknikleri veya bilgisayarlı teknolojiler ile gerçekleştirilen desen çalışmaları ile farklı görsel özelliklere sahip olabilmekte ve çeşitli alanlarda kullanılabilmektedirler. Sonradan üzerinde baskı çalışmaları da yapılabilmekte ancak bu ikincil işlemler mamülü yormakta, belirli zaman ve şartlar altında performansını kaybetmektedir.

Dar dokuma tekstil ürünleri içerisinde dokuma lastikler özel bir yere sahiptir.  Bu mamüller mus, polipropilen, polyester, pamuk gibi bir çok farklı iplik türeviyle imal edilebilmektedirler. Bu noktada en önemli konulardan birisi, kullanılan hammaddenin kanserojen bir özelliğe sahip olmaması ve aynı zamanda da insan tenine teması sebebiyle alerjik bir yapısının bulunmamasıdır.

Dokuma lastik mamüllerinin esneme ve toplama katsayıları; müşterilerimizin kullanım alanlarına bağlı ihtiyaç ve taleplerine uygun oranlarda sağlanabilmektedir.

Bazı müşterilerimiz çok az esneyen ve hızlı şekilde kendisini toparlayan, esneme özelliği güç gerektiren sert mamüller tercih ederken, bazı müşterilerimiz de kolay şekilde ve yüksek oranda esneyebilen, toplama katsayısı da buna uygun şekilde yapılandırılmış mamüller tercih etmektedir.

Bu noktada önemli olan, mamülün esneme oranın kullanılacak yere göre doğru şekilde konumlandırılması ve öngörülen kullanım süresince bu konumunu koruyabilmesidir.

Tekstil lastik çeşitleri içerisinde dar dokuma lastikler önemli bir yere sahiptir. Gerek teknik özellikleri, gerekse de her türlü kullanım alanına görsel anlamda da uyum sağlayabilme özellikleri tercih edilmelerinde önemli etkenlerdir. Yoğunluklu olarak siyah ve beyaz renklerde tercih edilmekle birlikte, farklı renklerde ve desenlerde imal edilmeleri de mümkündür. Tek renk kullanılabildikleri gibi, renk kombinasyonları ile yapılan desen çalışmaları sayesinde kamuflaj ve alaca gibi görsel özellikler elde edilebilmekte, isteğe uygun şekilde tuşeleri değiştirilerek kullanılabilmektedir.

Tekstil dar dokuma lastikleri de, diğer dar dokuma mamülleri gibi bilgisayarlı jakar teknolojisinden yararlanılarak özelleştirilebilmektedir. Mamül üzerine marka, logo, slogan, motto ve şekiller işlenerek imal edilebilmektedir.

Bu işlem mamülün esneme ve toparlanma özelliğine tam uyumlu olacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Jakarlı dokuma teknolojisi mamülün imalatı esnasında kullanılmakta ve uygulamanın (logo, slogan vb) mamülle bütünleşik bir yapıya sahip olması sağlanmaktadır. Bu sayede mamülün bizzat kendisi ile özdeş bir ömüre sahip olmakta, mamül kullanıldığı sürec boyunca uygulama da hizmet vermeye devam etmektedir.

Jakarlı dar dokuma uygulaması baskı uygulamaları gibi mamülün imalatından sonra gerçekleşen ikincil bir işlem değildir. Bu sebeple mamül bir yıpranma süreci yaşamaz. Lastik mamüllerde bu önemli bir konudur.

Ayrıca bu uygulama baskı uygulamaları gibi zaman içerisinde solma, atma ve dökülme yapmamaktadır. Mamül kullanıldığı sürece, bu işlem de mamül üzerindeki varlığını korumaktadır. Daha detaylı bilgi almak için jakarlı dar dokuma sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Dar dokuma lastik mamülleri farklı iplik türevleri ve katkı malzemeleri ile imal edilebilmeleri sebebiyle de dikkat çekmektedirler. Simli katkılarla görsel bir güzellik ve parıldama katılabildiği gibi, fosforlu iplik katkısı ile ışıksız veya düşük ışıklı ortamlarda florasan bir etki ile parlamaları sağlanabilmektedir.

Sim katkılı mamüller yoğunluklu olarak okul çantaları, oyuncaklar, ambalaj kurdelaları gibi bir çok alanda süsleme ve güzelleştirme amacıyla tercih edilmektedir.

Fosfor katkılı mamüller ise daha çok iş güvenliği, spor malzemeleri, güvenlik ekipmanları gibi düşük ışıklı veya ışıksız ortamlarda kendisini belli etmesi istenen alanlarda tercih edilmektedir.

Dar dokuma lastik nerelerde kullanılır ?

Dokuma lastiklerin akla ilk gelen kullanım alanları erkek boxer lastiği, pantolon askı lastiği gibi alanlardır. Sektörel olarak ise; tekstil ve giyim sektörü, yatak ve mobilya sektörü, otomotiv, havacılık ve denizcilik sektörü, çanta sektörü, savunma sanayi, spor sektörü, oyuncak sektörü gibi bir çok farklı sektörde ve alanda tercih edilmektedir.

Aker dar dokuma olarak; tüm mamüllerimiz her zaman belirli bir ekstra metre opsiyonu ile paketlenmekte ve müşterilerimize sunulmaktadır. Bu sayede tüm müşterilerimiz, belirtilen temin miktarından daha fazla metrajda bir mamülün kullanımlarına sunulduğunu bilmekte ve bu güven ile imalatlarına devam etmektedirler.

Oluşabilecek beklenmedik küçük sorunların tüm bir imalat sürecini olumsuz etkilemesi veya kesintiye uğratması riski, zamanında alınacak özverili önemlemler ile kolaylıkla ortadan kaldırılabilir. Müşterilerimiz bu tedbirlerin sağladığı güven ve mamüllerimizin yüksek kalitesi ile imalat süreçlerini sorunsuz şekilde devam ettirebilmektedirler.

Lastik dar dokuma mamüllerimizi, müşterilerimizin özgün görsel (desen) taleplerine ve teknik ihtiyaçlarına uygun şekilde, kendilerine özel olarak imal etmekteyiz.

Dokuma lastik mamüllerimiz dışında dar dokuma kolon, dar dokuma şerit, dar dokuma biye, pamuk dar dokuma gibi diğer mamüllerimizi de inceleyebilir, iletişim sayfamızdan bize ulaşabiliriniz.

Dar Dokuma Lastik - Aker Dar Dokuma ve İplik San. A.Ş.
Dar Dokuma Lastik - Aker Dar Dokuma ve İplik San. A.Ş.

Dar dokuma lastik mamüllerimiz müşterilerimizin taleplerine uygun şekilde geniş renk ve özellik çeşitleriyle imal edilmektedir. Stoklu şekilde mağazalarımızda bulunmamaktadır.

Mağaza bilgilerimize iletişim sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ürün markası: Aker Dar Dokuma

Güncelleme tarihi: Mayıs 1, 2024

For english please visit Narrow Woven Fabric page.

You cannot copy content of this page

Başlıklar